Posa’t al dia! L’actualitat de l’Economia Social i el cooperativisme (Octubre 2015)

DES DE JIIESC SELECCIONEM LES NOTÍCIES MÉS DESTACADES PER MANTENIR-TE AL DIA SOBRE L’ACTUALITAT DE L’ECONOMIA SOCIAL I EL MÓN DEL COOPERATIVISME. EN AQUESTA SELECCIÓ HI TROBARÀS UN RECULL DE LA PRIMERA QUINZENA D’OCTUBRE.

descarga

CATALUNYA

“L’economia social serà rellevant en el pla de xoc per crear 2.500 llocs de treball a Barcelona”. Entrevista amb Jordi Via, Comissari d’Economia Social i Solidaria de Barcelona. (elDiario.es).
Jordi Via explica la importància de l’Economia Social en el desenvolupament i creixement de l’economia barcelonina, i posa de relleu la importància de la creació d’aquest nou Ens de l’Ajuntament de Barcelona.

Per què no hi ha més cooperatives? (araemprenem)
Josep Maria Soro, coordinador de TEBVist, explica el cas d’èxit del projecte destinat a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual en el món de la comunicació i fa difusió del programa destinat a la cooperació on també i va intervenir Perfecto Alonso, President de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Els clients de les cooperatives valoren sobretot que els productes els fan empreses amb valors. (El diari del treball)
Presentació de l'”Anàlisi del perfil de les persones consumidores i usuàries de cooperatives de Catalunya”, on es localitza el consumidor potencial de l’Economia Social a casa nostra.

La biomassa participa en l’economia social del “millor iogurt del món. (Energías Renovables)
La cooperativa La Fageda integra una caldera de biomassa per reduir les emissions de CO2 al Parc Natural de la Garrotxa. El sistema permetrà el re aprofitament de les tasques de manteniment al bosc, ajudant així també a la dinamització laboral de la zona.

ESPANYA

Les cooperatives de crèdit busquen aliats en el nou mapa de cobrament de caixers. (Cinco Días)
La nova regulació sobre comissions provoca que Cajamar i Unacc activin la cerca d’aliances per reforçar la seva presència a les zones rurals. Les cooperatives necessiten acords amb tercers per sobreviure en el nou mapa de caixers.

INTERNACIONAL

Angus Deaton, Nobel d’Economia per la seva anàlisi sobre la pobresa i el benestar (El País)
El diari El País es fa ressò del guardó a Angus Deaton, per l’anàlisi sobre el consum, la pobresa i el benestar social. El catedràtic de la universitat nord-americana de Princeton ha criticat en reiterades ocasions les mesures d’austeritat aplicades durant l’última crisi econòmica.

 

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s