JIIESC2015 — El cooperativisme: un camí necessari i democràtic capaç de fer front als reptes presents i futurs

cropped-jiiesc2015.pngAra ja fa quinze dies de celebració de la I Jornada Internacional Interuniversitària d’Economia Social i Cooperativisme que va tenir lloc a Barcelona i que va comptar amb nombroses taules rodones, debats i ponències que aspiraven a prendre el pols del món cooperatiu.

Què podem valorar d’aquella Jornada plena d’idees, projectes i reflexions que posen l’ull en la necessitat de cercar dins el sistema econòmic una via més justa, democràtica i transparent per gestionar la creació i el funcionament de les empreses?

A través del que diuen els mitjans, hem pogut observar com hi ha una tendència creixent a la reivindicació del model cooperatiu, tant des dels mateixos emprenedors com des de diversos àmbits polítics. En un moment de cert esgotament del model econòmic i amb una situació encara precària envers la crisi que va iniciar-se el 2008, el model cooperatiu ha permès a moltes persones, famílies i colectius organitzar-se i tirar endavant una activitat amb una feina digna i amb un control ple de les decisions.

El cooperativisme és una eina per lluitar contra la precarietat

JIIESC2015

Arran de les converses que vam mantenir amb diversos participants al llarg de la planificació de la Jornada, vam comprovar la forta implicació i interès que des del món cooperatiu existeix per establir i enfortir vincles amb l’ensenyança, especialment en l’àmbit universitari.

El model cooperatiu ha d’introduir-se a les universitats amb força

books-fashion-geek-girl-library-nerd-Favim.com-57773

Quan a JIIESC2015 es va parlar sobre els motius i la raó de ser d’una cooperativa, els ponents van posar, per sobre dels beneficis econòmics, la consciència del bé que una cooperativa podia suposar tant per als treballadors com per als consumidors i, anant més enllà, per a tota la societat. Una cooperativa pot ser rendible econòmicament i, al mateix temps, ser una entitat positiva en un marc molt més ampli, com pot ser el suport a persones en situació d’exclusió social o el teixit del comerç local.

L’Economia Social és una via per cercar el benestar econòmic tenint en compte a les persones

Aquests són tres dels múltiples motius que fan del cooperativisme un model a seguir reivindicant. Els avanços han estat enormes en els darrers anys i, pel que vam poder veure a JIIESC, les possibilitats que ja s’estan fent realitat són la millor prova per a l’optimisme.

Gràcies a tots els participants, ponents i a tots i totes els que heu donat suport a la Jornada!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s