I Jornada Internacional Interuniversitària d’Economia Social i Cooperativisme

Els moviments socials dels últims anys, la crisi econòmica, política i territorial, la crisi de confiança, i l’eclosió de la revolució tecnològica han fet emergir la cultura de la col·laboració. En l’àmbit organitzacional aquest pensament, basat en relacions de confiança mútua, diàleg i assumpció de compromisos, ha estat renovant algunes dinàmiques empresarials i impulsant un canvi de paradigma on és fonamental l’empatia, la transparència, la innovació i la responsabilitat social.

Les tres hipòtesis que procuren explicar el profit d’aquest nou corrent i la seva repercussió en els nous models de negoci i de treball són l’increment substancial de les necessitats socials, els canvis en el comportament de la població, i el desenvolupament sostenible.

En aquest marc, les organitzacions que han emergit sota l’empara del que s’identifica com a economia social i cooperativa, més participatives, igualitàries i horitzontals, procuren contribuir a l’equilibri del mercat demostrant la seva capacitat per incrementar el nivell de cohesió social i permeten assolir els objectius en matèria d’ocupació, innovació, educació, integració social i clima i energia de l’estratègia de creixement de la UE, Europa 2020.

A la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull es vol debatre sobre Universitat, emprenedoria i economia cooperativa amb l’objectiu d’experimentar i conèixer com estan abordant les Universitats del país aquesta matèria i com es pot enfortir la seva presència, quines oportunitats brinda l’emprenedoria social als joves, i cap a quines tendències orienta l’economia del país l’embranzida de la comesa cooperativa.

Per això hem convidat acadèmics, professionals, emprenedors i estudiants a prendre partit d’aquesta trobada, perquè contribueixin a conèixer aquests nous models de govern; com s’estan prenent noves decisions estratègiques en aquest marc i quin efecte tenen en l’economia global; i sobre el concepte cabdal que pot resultar útil per comprendre totes aquestes qüestions, la col·laboració.

Amb la col·laboració de: 

Cuk5uH9boqj_uVobhUWLHS7WqlFSF_uhjlHkY2ujJQQqGwWisTgiPSgJClgZR98gTINDPw16taCbJvbnWuqalEfVC1JJGODmyCErJDAyjPU0psP1y8X6CeHlCFnZQWXVU

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s